Смесени сигнали
06 Jun

Смесени сигнали

За момента няма ясна позиция зад която да застанем, след като не убедителните данни за Американската икономика и притесненията за развитието на конюнктурата в Украйна успяха да превърнат триседмичния възход на инвестиционното злато и сребро в четириседмичен.

Вероятно през тази седмица или в началото на другата ще станем свидетели на обезценяването на благородния метал, тъй като няколко от големите играчи излязоха със становище, че виждат цената близо до $1050 за една унция.

Според доклад от осми Април тази година на Джефри Къри от Голдман Сакс Корп. и Джоел Крейн от Морган Стенли, средната цена на инвестиционното злато през втората половина на 2014 около $1168. Мнението на анализатори от техните компании е, че Американската икономика е намерила и се движи по пътя на стабилен икономически растеж и е вече извън опасността от попадане отново в рецесия. В подкрепа на тези настроения, миналата седмица международния валутен фонд излезе с доклад според който страната на Барак Обама ще има растеж от 2,8 процента през тази година и 3 процента през следващата. Данните потвърждават цифрите от изнесения доклад през Януари.

Comments
Write Comment
Онлайн магазин
THE SILVER © 2024