Среброто и златото са неразделни
06 Jun

Среброто и златото са неразделни

Стойността на инвестиционното сребро до известна степен винаги е била привързана към движението на инвестиционното злато. Корелацията между двата метала се запазва през годините без фактът, че среброто се използва широко в индустрията да има влияние! Повече от половината от доставките на сребро се използват за направата на различни изделия в множество отрасли, от направата на бижута, през соларните панели, та чак до автомобилостроенето.

От Декември 2008 до Юни 2011 година стойността на среброто се е увеличила 3 пъти, а тази на златото е скочила със седемдесет процента. След появата на знаци за възстановяване от рецесията златото спадна с двадесет и осем процента, а среброто се спусна с цели тридесет и шест процента през миналата година.

Според десетте най-уважавани от Блумбърг анализатори, нуждата от сребро от индустрията няма да успее да стимулира покачването на цените. Главният влияещ фактор през втората половина на тази година ще е намаляването на финансовите стимули от федералния резерв.

Припомняме Ви, че вчера FED за пореден път намали покупката на активи с още десет милиарда долара до $45 млрд. Очаква се в следващите месеци да има още последващи и постъпателни редуцирания на стимулите, съобразени с данните за икономиката естествено.

Девет от десет анализатора виждат цената на инвестиционното сребро на международната борса да достигне $18.80 за унция. Към 1.05.2014 14:59ч. среброто се продава за $19.07.

Тези данни могат да ни помогнат за предприемане на стъпки към една дългосрочна инвестиционна покупка при ниски цени, с цел печалба на по-късен етап при растеж.

Comments
Write Comment
Онлайн магазин
THE SILVER © 2024