Войната в Украйна
06 Jun

Войната в Украйна

Войната в Украйна се отразява както на региона, така и на инвестиционно злато и инвестиционното сребро! Въпреки фактът, че през тази седмица повечето от инвеститорите оттеглиха положителните си поръчки, стойностите на благородния метал продължават да гравитират около $1300 долара за една унция и дори прескачат тази граница.

От скоро, наричаните до този момент сблъсъци между държавата и сепаратистите в Украйна, биват окачествявани като война от водещи информационни агенции. Тази променена позиция относно случващото се, както и спекулациите от днешния ден за желанието на новото индийско управление да „отхлаби” вноса на жълтият метал ще поддържат цената в тези граници през следващата седмица!

Анализаторите от „Голдман” за поредна седмица потвърждават мнението си за низходящо движение на инвестиционно злато и сребро в частност, особено към края на тази година. Те се позовават на продължаващите добри данни за възстановяването на американската икономика. Данните за помощи за безработни от десети май тази година, показаха най-ниските си стойности за от 2007 година насам!

Европейската централна банка анонсира споразумението си с двадесет европейски централни банки за премахване на лимита върху количеството продавано злато! Действащото към момент споразумение приключва на 26 Септември тази година и забранява продаването на повече от 400 метрични тона или иначе казано две хиляди тона. Въпреки решението, ЕЦБ съобщи, че златото ще остане важен елемент от международните монетарни резерви.

Comments
Write Comment
Онлайн магазин
THE SILVER © 2023